"> Правильна посадка дерев восени. Ініціатор – надійний захист та стрімкий ріст

Правильна посадка дерев восени. Ініціатор – надійний захист та стрімкий ріст

Ініціатор – надійний захист та стрімкий ріст

Власники садових ділянок мріють про багатий та щедрий урожай свого садку. Для цього слід проводити турботливий догляд за рослинами протягом року. І одним з важливих кроків створення розкішного саду фруктових та листяних дерев є посадка нових рослин восени. Чи потрібно висаджувати нові дерева перед зимовими холодами? Чи краще перенести цей захід на весну? І як організувати посадку нового дерева, не зашкодивши рослині? Чи всі дерева можуть повноцінно прижитися? На всі ці питання ми дамо ґрунтовні відповіді.

Посадка саджанців восени

Досвідчені садівники планують підсадку нових дерев навесні чи восени. Але вибираючи дерева на осіннє підсадження, кожний господар замислиться: чи перенесе рослина зиму? Чи краще організувати посадку весною? Однозначної відповіді на таке питання немає. Але наші нескладні рекомендації дадуть зрозуміти: як і коли підсаджувати різні дерева восени.

Організація осінньої посадки дерев та кущів має наступні правила:

  • На посадку слід обирати 1-2-річні саджанці. При цьому слід звернути увагу на ступінь дозрівання пагонів дерев. Також експерти садівництва не рекомендують восени висаджувати не зимостійкі рослини. Під цю категорію також підпадають саджанці, що привезені з інших країн, а саме з країн з іншими кліматичними умовами, оскільки такі рослини найчастіше не стійкі до сильних морозів нашого регіону.
  • Слід обирати для посадки районовані, зимостійкі саджанці, які мають здатність швидко приживатися. Крім цього, слід зазначити, що момент приживання важливо окреслити для рослин з відкритою кореневою системою. Оскільки в цьому випадку приживаність деревної рослини залежить саме від стану саджанця та умов його зберігання. А якщо ми говоримо про саджанці з закритою кореневою системою, то вони однозначно менше страждають при посадці та мають високий рівень приживаності.
  • Доцільно дотримуватися строків посадки восени: з кінця вересня до середини жовтня. При виконанні даної рекомендації деревце, що приживається, встигне відростити тонкі всмоктуючі корінці. Це дасть змогу рослині отримувати достатню вологу восени, що допоможе їй зміцнитися та почати гарно розвиватися. Саме тому вкрай важливо займатися висадкою дерев та кущів не пізніше ніж за 3-4 тижня до настання стійких заморозків.
  • Потурбуватися про зимове утеплення висаджених рослин. Для того, щоб рослина, яку Ви плануєте посадити, гарантовано витримала зимовий період слід спочатку оцінити фактори успішної посадки в даному регіоні. Все-таки в північних регіонах з малосніжними зимами краще перенести посадку дерев на весну. А в південних областях, де зима не буває суворою, то можна перенести посадку дерев на пізню осінь. Саджанці слід додатково обробити, утепливши на зиму їх штамби.
  • Слід завчасно приготувати посадкові ями для саджанців та дотримуватися норм внесення мінеральних добрив. Експерти садівництва рекомендують копати ями для саджанців за 2 місяці до їх покупки. Це не скільки яма, а скоріше ділянка під посадку дерева. А робиться це для того, щоб перекопана земля гарно провітрилася і осіла, а мінеральні добрива частково розклалися і перейшли у форму, що буде легко засвоюватися деревами.

Осіння посадка має деякі вигоди у порівнянні з весняною:

  • Весною рослину слід ретельно поливати, а восени з цим впорається дощ;
  • Саджанці, що висаджуються восени, мають час дозріти та зміцніти до плодоношення;
  • Саме восени Ви встигнете підживити дерева корисними добривами, що буде найбезпечніше для плодових культур.

Як захистити саджанці від шкідників?

Для того, щоб саджанці легко прижилися до нового місця слід провести профілактику від різноманітних шкідників. Тому ми рекомендуємо обов’язково обробити рослину надійним інсектицидом.


Серед різноманіття високоякісних препаратів захисту рослин себе відмінно зарекомендував інсектицид Ініціатор німецької хіміко-фармацевтичної компанії Bayer. Цей інсектицидмає системну дію проти сисних, листогризучих, ґрунтових шкідників.

 

Основними перевагами препарату Ініціатор є:

  • Системний захист плодових, декоративних та лісових саджанців від різноманітних шкідників
  • Зручність та безпечність у застосуванні
  • Довго тривалість процесу захисту рослини внаслідок того, що препарат повільно розчиняється в ґрунті

Підживлення саджанців під час посадки.

Як зазначалось вище саме процес підживлення саджанців при посадці восени дає змогу деревам наповнитися силою та в період зими зробити ривок в рості та розвитку. І тоді навесні ми бачимо молоде міцне дерево, що готове розпочати новий цикл росту.

Тому ми рекомендуємо обов’язково вносити під час посадки корисні добрива.  Слід зазначити, що при використанні інсектициду Ініціатор Ви отримуєте не лише ефективний захист від шкідників, а й дбайливе підживлення саджанця.

Препарат має нескладну процедуру обробки рослини. 1-2 таблетки інсектициду додається при посадці в садибну яму, після чого необхідно гарно залити ґрунт водою. Діюча речовина препарату легко розповсюджується по всій рослині після всмоктування через коріння саджанця. Таблетки розчиняються досить повільно, що дає змогу поступово підживлювати рослину азотом, фосфором, калієм та магнієм.

Осіння посадка дерев та кущів – це нескладний етап створення розкішного садку на Вашій ділянці!

А щоб молоді дерева потішили Вас і навесні дотримуйтесь головних правил успішної посадки саджанців. І тоді успіх в садівничій справі Вам гарантовано!

TO_TOP