"> Осіннє удобрення рослин. АРГУМІН – органіка в дії!

Осіннє удобрення рослин. АРГУМІН – органіка в дії!

Осінній догляд за рослинами не менш важливий, ніж весняний. А найбільш відповідальна задача для садівника – удобрення, адже нестача поживних речовин в ґрунті уповільнює підготовку рослин до зими.

Внесення добрив дозволяє рослинам пережити холодну пору, підвищує родючість ґрунту та покращує майбутній врожай. Підживлювати ґрунт потрібно до настання холодів, з другої половини серпня до середини листопада.

 

Які добрива краще вносити восени?

Фосфорні – відповідають за формування і цвітіння рослин, знижують кислотність ґрунту, сприяють закладці плодових бруньок для наступного сезону.

Калійні – покращують зимостійкість, сприяють розвитку кореневої системи, посилюють стійкість до хвороб, підтримують необхідний водний баланс рослини.

Мінеральні - добре позначиться на формуванні бутонів у цибулевих, мають у складі всі речовини у розчинному вигляді, тому краще засвоюються рослинами та дозволяють підготуватися до зниження температури. Обирайте універсальні осінні добрива, адже вони мають у своєму складі мінімальну кількість азоту, щоб не активізувати ріст рослин, а навпаки його уповільнити.

Органічні - позитивно впливають на водне і повітряне живлення рослин, сприяють розвитку ґрунтових бактерій та мікроорганізмів, які допомагають рослинам отримати доступні поживні елементи.


Велику цінність, як органічне добриво, становить пташиний послід, містить велику кількість різноманітних поживних речовин: азот, фосфорна кислота, калій, магній, сірка. Їх концентрація в рази вища ніж у гної великої рогатої худоби.

Для рослин така підкормка: забезпечує збільшення кількості зав’язей; сприяє швидшому дозріванню врожаю; робить смак плодів більш насиченим; робить рослини більш стійкими до хвороб; покращує водо- і повітропроникність ґрунту. Період розкладу такого добрива досить тривалий, тому залишковий ефект проявляється протягом 2-3 років.

Пташиний послід - це найбільш концентроване органічне добриво, тому застосовувати його навесні і влітку досить складно. Потрібно бути дуже обережним, щоб не пошкодити листя і коріння, готувати настій і акуратно поливати ним рослини. А ось восени можна розподілити під перекопування або використовувати в розбавленому вигляді.

Свіжий послід використовувати не можна, так як він уміщує токсичні продукти метаболізму, аміак, яйця численних гельмінтів, десятки видів мікроорганізмів. Для безпечного та якісного удобрення підійде універсальне швидкодіюче гранульоване добриво АРГУМІН, що виготовлене за технологією біоферментації компосту курячого посліду. Містить всі елементи живлення в легкодоступній для рослин формі та служить ідеальним харчуванням для полуниці, під всі овочеві, плодово-ягідні, баштанні, технічні, квіткові та декоративні культури, застосовується на всіх типах ґрунтів.

Переваги АРГУМІН:

  •  Екологічно чисте органічне добриво;
  •  Замінник мінеральних добрив;
  •  Специфічний запах органіки відлякує шкідників рослин;
  •  Активізує імунну систему рослин;
  •  Без хімічних добавок;
  •  Термічно оброблене, не містить насіння бур'янів, збудників хвороб і не має різкого запаху.

Високий вміст органічних речовин може призвести до опіків на рослинах, щоб цього уникнути дотримуйтесь норм та рекомендації щодо застосування.

Норми внесення сухим добривом:

Для відновлення родючості ґрунту основне підживлення становить 150-200г/м2 (15-20 кг/сот)

Для картоплі, моркви, буряків та капусти - 150-200г/м2 (15-20 кг/сот)

Для цибулі, часника та зелених культур - 100-150 г/м2 (10-15кг/сот)

Для огірків, томатів, баклажанів та перцю - 100-150 г/м2 (10-15кг/сот)

Для ягідних культур - 170-200 г/м2 (17-20 кг/сот)

Для квітів - 100-120 г/м2 ( 10-12 кг/сот)

Для газону - 80-100г/м2 (8-10 кг/сот)

Найкраще застосовувати рідкий розчин. Для його приготування 500 грам препарату змішують з 10 л води (одне відро), дають настоятися протягом доби періодично перемішуючи. Після чого підливаю культури та присипають землею.

Внесення органічних добрив восени запорука гарного врожаю в наступному сезоні!

Інші новини категорії

TO_TOP