"> Ранньовесняний захист плодових дерев та винограду.

Ранньовесняний захист плодових дерев та винограду.

Весна – найкраща пора для боротьби з хворобами на плодових деревах та виноградниках, адже в цей період інтенсивно формується листова маса рослин. Тому пошкодження бруньок, молодих гілок та суцвіть негативно вплине на майбутній врожай.

Протигрибковий препарат Топсін-М – сильний лікувально-профілактичний засіб, що починає діяти одразу після нанесення, допоможе вам уникнути проблем з хворобами на плодових та виноградниках.

Небезпека бактеріальних хвороб для плодових та виноградників

До переліку хвороб плодових та виноградників належать безліч хвороб, розглянемо найрозповсюдженіші з них.

Найнебезпечнішою хворобою для плодових є парша. Вона може знищити 100% плодів! Крім того, парша впливає й на листя – не дає нормально розвиватися та гальмує їх ріст. Пошкоджене листя може передчасно осипатися. Таким чином погіршується стійкість рослини, що надалі ризикує загинути зовсім.

Ще одне небезпечне захворювання для плодових – борошниста роса. Якщо плодові не стійкі до цієї хвороби, то вона може вразити паростки, листя, суцвіття та плоди. А хіба плоди, пошкоджені сірою сіткою захочеться з’їсти? Звичайно ж, ні. Починати боротися з борошнистою росою слід ранньою весною.

Виноградники, в першу чергу, страждають від оїдіуму. Це грибкове захворювання характеризується масовим враженням рослини – листя, пагонів та плодів. Оїдіум спричиняє всихання винограду. Листя ж засихає та повністю осипається – рослина гине.

Сіра гнилі на винограді теж становить небезпеку для майбутнього врожаю. Гниль вражає усі зелені органи та ягоди. В результаті грона винограду вкриваються характерним сірим нальотом, ягоди стають слизькими та кислими, зелене листя покривається темними плямами. 

Саме тому ранньовесняна обробка плодових та виноградників японським препаратом Топсін-М – запорука гарного майбутнього врожаю та захист рослин на майбутнє. 


Гарно організований захист саду – запорука високих врожаїв

Ринок фунгіцидних засобів захисту рослин сьогодні доволі широкий. Та ранньовесняна обробка фунгіцидом Топсін-М допомагає знизити розвиток зимуючих збудників хвороб та запобігти розвиткові грибкових захворювань плодових дерев та виноградників.

Ранньою весною погодні умови не завжди сприятливі. Перевагою використання Топсін-М є його стійкість до понижених температур, використання можливе при +5°С. Препарат має швидку та пролонговану захисну дію. Не фітотоксичний та ефективний.

Для сортів винограду, що не стійкі до оїдіуму, потрібно проводити комплексний захист. Це, звичайно, і хімічні, і біологічні засоби захисту, і в першу чергу використання Топсіну-М. Він попереджає розвиток оїдіуму, чинить профілактичну та лікувальну дію.

Топсін-М – фунгіцид, який гарно працює в бакових сумішах

Унікальність Топсіна-М полягає в тому що він є потужним інструментом проти хвороб не лише листя, а й проти хвороб стебла та ягід: оїдіум, фомопсис, сіра гниль тощо. На плодових деревах Топсін-М допомагає контролювати паршу, борошнисту росу та моніліоз.

Експерти «Самміт-Агро Юкрейн» рекомендують провести обробку садів під час цвітіння. Для цього слід використати бакову суміш перевірених високоякісних фунгіцидів: Акіра 2,5 мл/сотку + Топсін-М 500 1,4 мл/сотку.

Щоб контролювати появу шкідників у період цвітіння рекомендуємо додати до бакової суміші Моспілан. Якщо відчуваєте загрозу розвитку бактеріозу, радимо додати до бакової суміші Казумін (3-4 мл/сотку). Казумін лікує і від парші.

Дотримання усіх заходів допоможе зберегти вашу виноградну лозу та плодові дерева в належному стані – і ви матимете гарний врожай.

Інші новини категорії

TO_TOP