"> Комплексний захист яблунь від цвітіння до збирання врожаю

Комплексний захист яблунь від цвітіння до збирання врожаю

Кожен знає, що висадити та виростити яблуні – не означає здихнути з полегшенням та їсти смачні плоди кожного року. Важливо зберегти дерево для наступного врожаю та не дати шкідникам і хворобам його знищити.

 

Компанія «Самміт-Агро Юкрейн» пропонує найкращі засоби захисту рослин: фунгіциди та інсектициди, що гарантують вам надійний захист дерев. Для отримання гарного врожаю яблук рекомендовано використовувати наступні препарати:

  1. Медян Екстра для ранньої обробки саду;
  2. Моспілан – у період цвітіння яблунь та протягом періоду вегетації;
  3. Топсін М – після цвітіння;
  4. Санмайт – у період вегетації після цвітіння.

Доглядайте за садом протягом усього вегетативного періоду, дотримуйтеся наступних рекомендацій та отримуйте найкращі врожаї.


Медян Екстра – високоефективний захист яблунь від хвороб

Після зими сад потребує ранньої обробки – це запорука гарного майбутнього врожаю. Рекомендовано проводити обприскування Медяном 4 рази протягом періоду вегетації, перший раз має бути ранньою весною. Обробку яблунь слід проводити зранку або ввечері, слідкуючи, щоб не було сильних поривів вітру. Повторний обробіток проводять через 7-10 днів. На плодоносних яблунях обробки препаратом Медян Екстра слід проводити до цвітіння, або після збору врожаю. На груші можна робити обробки протягом всього періоду вегетації, але уникати обробок під час цвітіння.

Переваги Медян Екстра:

  • Широкий спектр дії проти хвороб: парша та плямистості
  • Протигрибкова дія.
  • Зручна форма – концентрат суспензії, що починає діяти одразу після нанесення.
  • Фунгіцид безпечний для всіх культурних рослин.

Діюча речовина хлорокис міді 350 г/л чинить протигрибкову, профілактичну та дезінфікуючу дію, припиняє проростання спор збудників хвороб. Препарат має визнання «Органік Стандарт».

Моспілан – ваш страж на захисті від комах

З фазою цвітіння співпадає поява шкідників: яблуневі плодожерки, попелиці, мінуючі молі, листокрутки, яблуневі пильщики, каліфорнійські щитівки. Хоча вони ще не завдають значної шкоди в цей період, проте варто їх позбутися відразу, адже надалі контролювати комах буде важче, вони почнуть активно розмножуватися та мігрувати та завдавати шкоди плодовим деревам. Найкращим захистом яблунь в період цвітіння є інсектицид системної дії Моспілан, розроблений японським хімічним підприємством.

Діюча речовина Моспілану – ацетаміприд 200 г/кг – це високоефективна речовина системної дії. Перевагою є те, що препарат прекрасно діє на шкідників на різних стадіях розвитку – личинка та дорослі комахи.

Досвідчені дачники обирають Моспілан тому що:

  • Це системний препарат японської якості.
  • Він безпечний для бджіл, джмелів та інших корисних комах!
  • Має швидкий результат – починає діяти вже за годину після застосування.
  • Економічно вигідний: має низьку норму використання.

Топсін М – японська якість, перевірена часом

Найкращий захист яблунь після цвітіння – це Топсін М, саме в цей час проявляються візуальні ознаки таких хвороб, як парша та борошниста роса, які не слід залишати поза увагою. Препарат має системну дію, завдяки чому поглинається рослиною та працює на рівні кожної клітини. Діюча речовина тіофанат-метил, 500 г/л  чинить профілактичну та лікувальну дію.

Він найкращий, адже:

  • Ефективний проти борошнистої роси, плямистостей листя, парші, філостикозу, плодових гнилей.
  • Одразу поглинається рослиною та має пролонговану діє: працює протягом 2 тижнів після обприскування.
  • Ефективний як лікувальний засіб після механічного пошкодження – обрізки.
  • Не фітотоксичний для комах.
  • Ефективно працює в бакових сумішах.

Захистіть яблуні Топсін М – і вони неодмінно вам віддячать.

Санмайт – контактний акарицид для яблунь

Останні роки нестабільні за погодними умовами на початку літа, вдень спекотно до +35°С, вночі стовпчик термометра опускається до +20°С та ще й постійні рясні опади. Сукупність наведених факторів сприяє активному розвитку кліщів, особливо на яблуні. В чому небезпека? Кліщі селиться на нижньому боці листків, висмоктують всі соки з рослини, пошкоджені клітини забарвлюються у бурий колір і відмирають, до того ж, шкідники сприяють розповсюдженню захворювань парші та борошнистої роси.

Санмайт -  ефективний контактний препарат для боротьби з павутинними, бурими, плодовими та галовими кліщами. Діюча речовина пірідабен 200 г/кг чинить захисну акарицидну дію в період вегетації після цвітіння.

Переваги Санмайту:

  • Знищує кліщів на всіх стадіях розвитку.
  • Оперативно починає діяти – вже через 10 хв після обприскування.
  • Є досвід негативного впливу на білокрилку.
  • Мало токсичний для комах.

Здорова яблуня – гарні та корисні яблука. Все у ваших руках – Медян Екстра, Моспілан, Топсін М та Санмайт допоможуть мати здорові дерева завжди!

 

 

Інші новини категорії

TO_TOP