"> Сілкер від Самміт-Агро - безпечний контроль шкідників

Сілкер від Самміт-Агро - безпечний контроль шкідників

 Ви займаєтеся вирощуванням овочевих чи зернових культур, плодових дерев, ягідних культур, а також декоративних дерев чи кущів?

Тоді ви неодмінно знайомі з надокучливими шкідниками, що завдають великої шкоди цим культурам, і шукаєте найефективніший засіб захисту рослин.

Найнебезпечнішими серед шкідників є павутинний кліщ, білокрилка, попелиці, личинки щитівок, трипсів тощо. До того ж немає різниці ви вирощуєте культури у відкритому чи закритому ґрунті – для шкідників скрізь прекрасні умови і їх потрібно якнайшвидше знищувати.

Небезпека від шкідників для овочевих та декоративних культур

Ігнорування шкідників може призвести до втрати усього врожаю. Серед найдокучливіших виділяють.

  1. Білокрилка. Найнебезпечніший цей шкідник для таких культур, як огірки, томати, баклажани, баштанні культури, петрушка та селера. Білокрилки висушують рослину, висмоктуючи увесь її рослинний сік. Листя рослини, які заселені білокрилкою, мають на своїй поверхні плями білого нальоту. Сама білокрилка ховається на зворотній стороні листка, і якщо його перевернути, мошки відразу полетять. Також можна побачити і пожовкле листя, яке обпадає – це теж попрацювала білокрилка.
  2. Павутинний кліщ. Він оселяється на нижній стороні листка, плете павутину, проколює лист та висмоктує всі соки. Знаєте, що головне? Знищити самки першого покоління. Якщо цього не зробити, від кліща не позбавитися протягом усього вегетаційного періоду. Одна із причина появи на рослинах – сухе повітря, тому найкращий профілактичний захід – обприскування рослин у посушливу погоду, створення вологого мікроклімату в теплиці.
  3. Попелиці теж несуть загрозу тим, що висмоктують весь сік з рослини та переносять віруси. Вони становлять небезпеку й для домашніх рослин. Боротьба з попелицею, коли вона вже заселила рослини - процес складний і клопіткий. Адже комахи живуть величезними колоніями, швидко розмножуються і мігрують.

Цих та багатьох інших шкідників впевнено знищує екологічно безпечний препарат «Сілкер». Компанія «Самміт-Агро Юкрейн» пропонує інсекто-акарицид «Сілкер», що є чудовою альтернативою хімічним засобам, має контактну дію, завдяки ефекту іммобілізації контролює велику кількість шкідників. Препарат створює на тілі шкідників 3D полімерну сітку, що знерухомлює комах впливаючи таким чином на зупинку всіх важливих функцій життєдіяльності.

Особливості в застосуванні Сілкера

Діюча речовина – 75% поліалкіленоксид модифікований гептаметилтрисилоксан + запатентована суміш полімерних сполук. Таке поєднання має наступні наслідки для шкідників:

  • блокує рух;
  • перешкоджає диханню;
  • ускладнює процес харчування на рослині.

Зверніть увагу, що препарат Сілкер можна застосовувати на рослинах не більше 4 разів на сезон. Для досягнення максимальної ефективності та запобігання пошкодженню рослини, між останньої та передостанньою обробками має пройти не більше 2 тижнів.

Важливо розуміти, що наносити розчин культури потрібно за відсутності опадів, як до застосування так і після застосування протягом 6 годин, на момент застосування лист має бути абсолютно сухим. Не обробляйте препаратом у вечері, вночі, або під час хмарної та вологої погоди. В період цвітіння плодових та декоративних рослин не рекомендується застосовувати препарат, щоб не пошкодити пелюстки.

Для підвищення ефективності рекомендоване використання бакової суміші з інсектицидами та акарицидами та фунгіцидами в концентрації 10 мл продукту на 10 л води. Але попередньо проведіть тест на сумісність, робочий розчин не повинен мати ознак розшарування, випадати в осад тощо.

 

Переваги екологічно безпечного препарату Сілкер

  1. Павутинні кліщі, щитівки, листоблішки, трипси, попелиці, білокрилки – саме цей спектр шкідників контролює препарат.
  2. Широкий спектр культур, на яких може застосовуватися – теж одна з його переваг.
  3. Сілкер не проявляє токсичну дію на шкідників – він не містить хімічних діючих речовин, зате має прекрасну ефективність.
  4. Він не токсичний для медоносних бджіл! Єдине, що не бажано його використовувати в період активного льоту бджіл.
  5. Якщо вашу городину чи сад атакували шкідники та хвороби і ви проти хімічних препаратів радимо не експериментувати народними методами, а вдатися до ефективних та безпечних заходів.

 Захист від шкідників з Сілкером – це ваш перший крок на шляху до гарного врожаю.

 

 

Інші новини категорії

TO_TOP